Moestuin

Niets smaakt zo lekker als groenten en kruiden uit eigen tuin. Een eigen moestuin starten is niet alleen leuk en ontspannend, het is ook nog eens gezond en duurzaam.

Door zelf groenten en kruiden te kweken weet u precies wat u eet en kunt u ervoor kiezen om biologisch te tuinieren zonder pesticiden en chemicaliën. Bovendien bespaart u geld op uw boodschappen en draagt u bij aan een beter milieu door minder voedselkilometers en verpakkingen. Bovendien is tuinieren een fantastische manier om lekker buiten bezig te zijn en te ontspannen in de natuur. Bij ons tuincentrum vindt u alles wat u nodig heeft om een succesvolle moestuin te starten. Van zaden, kweekbakjes en planten tot tuingereedschap en meststoffen.

 

kweek je eigen groenten in de moestuin

 

Zaaien in maart

Maart is een belangrijke maand voor de moestuin omdat het zaaiseizoen dan echt van start gaat. Door in maart te zaaien, zorgt u ervoor dat u straks kunt genieten van verse groenten en kruiden uit eigen tuin. Zaaien in maart kan bijvoorbeeld al snel heerlijke worteltjes, sla, spinazie en radijsjes opleveren. Let er wel op dat de bodemtemperatuur minimaal 6 graden Celsius moet zijn voordat u begint met zaaien. Wilt u meer weten over zaaien in maart en welke groenten en kruiden u het beste kunt zaaien? Kom dan langs bij ons tuincentrum in Beek en vraag onze deskundige medewerkers om advies. Hieronder geven we u ook alvast een overzicht van welke zaden u het beste in maart, binnen of buiten, kunt gaan zaaien. 

 

Zaaien in maart

 

Zaaien in april

In april begint de moestuin echt tot leven te komen en kunt u beginnen met het zaaien van meer gewassen. Zo kunt u bijvoorbeeld bonen, erwten, courgettes en komkommers zaaien. Het is ook tijd om uw aardappelen te poten en uw tomaten- en paprikaplanten uit te planten. Daarnaast is het belangrijk om uw groenten goed te verzorgen door ze regelmatig water te geven en te bemesten. Vergeet ook niet om onkruid te wieden en de grond los te maken, zodat uw planten voldoende zuurstof en voedingsstoffen kunnen opnemen. Bij ons tuincentrum vindt u alle benodigdheden voor een gezonde en bloeiende moestuin, zoals zaden, planten, Grond- en meststoffen en tuingereedschap. Kom gerust langs en vraag onze deskundige medewerkers om advies en tips voor uw moestuin in april.

 

Zaaien in april

 

Kruidenplantjes, altijd goed! 

Er zijn tal van kruiden die heerlijk zijn om te eten en die u zelf kunt kweken in uw moestuin of op uw balkon. Denk bijvoorbeeld aan basilicum, peterselie, bieslook, koriander, tijm, rozemarijn en munt. Deze kruiden geven niet alleen smaak aan uw gerechten maar hebben ook nog eens een positieve invloed op uw gezondheid. Zo heeft basilicum bijvoorbeeld een ontstekingsremmende werking en is tijm goed voor de luchtwegen. Bij ons tuincentrum kunt u terecht voor mini-plantjes van deze kruiden, zodat u ze zelf verder kunt kweken en kunt genieten van verse kruiden in uw gerechten. Onze deskundige medewerkers adviseren u graag over het kweken en verzorgen van kruiden. Bij vragen neem gerust contact met ons op. 

contact

 

Meer moestuinbenodigdheden

Naast zaden of plantjes zijn er ook verschillende moestuinbenodigdheden die van pas kunnen komen bij het kweken van uw eigen groenten, fruit en kruiden. Denk bijvoorbeeld aan tuingereedschap zoals een spade, hark, gieter en snoeischaar maar ook aan meststoffen en potgrond voor een gezonde groei van uw planten. Verder zijn er ook tuinkasjes, Nature kweekbakken en -tafels, en zelfs irrigatiesystemen beschikbaar om het kweken van uw eigen voedsel nog makkelijker te maken. Bij Beeker Tuincentrum in Beek hebben we een hart vol groen, vindt u al deze moestuinbenodigdheden en nog veel meer. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar om u te adviseren en te helpen bij het vinden van de juiste producten voor uw moestuin. Dus kom gerust langs en ga aan de slag met het kweken van uw eigen heerlijke en gezonde groenten, fruit en kruiden! 

openingstijden

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment