Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten zijn ideaal om wat kleur in huis te halen. Dankzij hun vrolijke bloemen fleurt uw interieur helemaal op. In het voorjaar en de zomer staat dit hartstikke gezellig en geeft het uw huis een extra zomerse look. Maar ook in de koudere winterdagen, kan uw huis best wat kleur gebruiken.

Verzorging bloeiende kamerplanten

De meeste bloeiende kamerplanten komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen. Dit is iets waar rekening mee gehouden moet worden. Oerwoudplanten zoals Varens verdragen geen felle zon, Cactussen daarentegen staan graag in de zon, hoe warmer hoe beter. Veel bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats met het liefst de ochtendzon. Naast water geven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig.

Sommige planten zijn gek op een voetbad. Zorg er met een voetbad voor dat het gietwater altijd lauw is. U kan de planten ook trakteren door ze eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit te trakteren of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten. Na de bloei is het verstandig om de plant nog maar een maal in de week water te geven, plantenvoeding is nu taboe. In het voorjaar kan de plant verpot worden, gebruik goede potgrond. Lees zorgvuldig de verzorgingstips die vaak bij de plant in Beeker Tuincentrum wordt meegeleverd.

Orchidee en Bromelia

Populaire bloeiende kamerplanten

  • Anthurium: het is haast niet mogelijk om niet vrolijk te worden van de mooie Anthurium! De Anthurium staat bekend om zijn mooie schutbladeren en vrolijke kolf. Wil je een bloeiende kamerplant kopen die uw interieur tot leven brengt? Neem dan een Anthurium. Door zijn glanzende bladeren en sierlijk uiterlijk is het, het middelpunt van de woonkamer. In Nederland noemen we deze plant ook wel Flamingoplant. De Flamingoplant is een tropische plant, die houdt van de warmte en een hoge luchtvochtigheid. Wilt u de kamerplant wat extra vertroetelen? Geef de Anthurium dan met regelmaat een fijne sproeibui!
  • Bromelia: een andere favoriet onder de bloeiende kamerplanten is de Bromelia. Dit is een écht pronkstuk in uw kamer en bovendien is deze plant erg makkelijk te verzorgen. De Bromelia kunt u verwennen door de plant af en toe wat water te geven. Zo makkelijk is deze kamerplant. De Bromelia heeft een bloei van ongeveer drie tot zes maanden lang. Verzorg deze kamerplant goed en u kunt nóg meer genieten van zijn mooie uiterlijk! 
  • Orchidee: Orchideeën zijn de zogeheten diva’s onder de kamerplanten. Sommigen Orchideeën zijn tevreden met 'gewone' potgrond, maar de meesten Orchideeën hebben specifieke wensen. De Orchideeën drinken het liefst onthard leidingwater en denk ook aan speciale orchideeënvoeding. De kamerplant Orchidee staat het liefst in het licht, maar op de tafel hebben ze het ook prima naar hun zin.
  • Cyclaam: de Cyclaam is een echt zonnetje in huis. Met zijn bijzondere bloemen en hartvormige blaadjes zorgt de prachtige plant voor 'instant vrolijkheid en kleur' in uw huis. In de kamer maar ook uiteraard op het balkon of terras. De Cyclaam kan namelijk ook naar buiten toe als het warm genoeg is. Het liefst staat de Cyclaam niet in de volle zon en hij moet regelmatig wat water krijgen. Plant de bloeiende kamerplant in een mooie bak of pot en genieten maar.

Kamerplanten kopen in Limburg

Deze populaire bloeiende kamerplanten kunt u natuurlijk bewonderen in ons tuincentrum in Beek. Wij bieden een ruim assortiment aan kamerplanten, met verschillende soorten vormen, kleuren en geuren. Wat uw smaak ook is, er zit hoogstwaarschijnlijk wel iets voor u bij! Met bloeiende kamerplanten fleurt u uw huis helemaal op. Naast ons brede assortiment bloeiende kamerplanten hebben wij ook groene kamerplantencactussen en vetplanten. Zien we u ook snel bij ons tuincentrum in Beek?

Beeker Tuincentrum biedt een ruim assortiment aan bloeiende kamerplanten. Voor informatie, advies of om natuurlijk ons ruime assortiment te bekijken, bent u van harte welkom bij ons tuincentrum in Beek. U kunt hier de openingstijden en contactgegevens van ons vinden. Komt u uit de omgeving van Stein, Heerlen of Maastricht? Kom dan gezellig eens langs. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten