Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten zijn ideaal om wat kleur in huis te halen. Dankzij hun vrolijke bloemen fleurt uw interieur helemaal op. In het voorjaar en de zomer staat dit hartstikke gezellig en geeft het uw huis een extra zomerse look. Maar ook in de koudere winterdagen, kan uw huis best wat kleur gebruiken.

Verzorging bloeiende kamerplanten

De meeste bloeiende kamerplanten komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen. Dit is iets waar rekening mee gehouden moet worden. Oerwoudplanten zoals Varens verdragen geen felle zon, Cactussen daarentegen staan graag in de zon, hoe warmer hoe beter. Veel bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats met het liefst de ochtendzon. Naast water geven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig.

Sommige planten zijn gek op een voetbad. Zorg er met een voetbad voor dat het gietwater altijd lauw is. U kan de planten ook trakteren door ze eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit te trakteren of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten. Na de bloei is het verstandig om de plant nog maar een maal in de week water te geven, plantenvoeding is nu taboe. In het voorjaar kan de plant verpot worden, gebruik goede potgrond. Lees zorgvuldig de verzorgingstips die vaak bij de plant in Beeker Tuincentrum wordt meegeleverd.

Soorten bloeiende kamerplanten

Er zijn veel verschillende soorten bloeiende kamerplanten. Dit zijn de meest populaire kamerplanten die uw huis kleur kunnen geven:

  • Amaryllis
  • Krokus
  • Hyacint
  • Cyclaam
  • Vlinderorchidee
  • Medinilla Magnifica
  • Begonia
  • Narcis

De bloeiende kamerplanten kunt u natuurlijk bewonderen in ons tuincentrum in Beek. Wij bieden een ruim assortiment aan kamerplanten, met verschillende soorten vormen, kleuren en geuren. Wat uw smaak ook is, er zit hoogstwaarschijnlijk wel iets voor u bij! Met bloeiende kamerplanten fleurt u uw huis helemaal op. Bent u ook benieuwd naar ander soort kamerplanten? Neem dan ook eens een kijkje op onze pagina’s over groene kamerplanten en Cactussen en vetplanten!

Beeker Tuincentrum biedt een ruim assortiment aan bloeiende kamerplanten. Voor informatie, advies of om natuurlijk ons ruime assortiment te bekijken, bent u van harte welkom bij ons tuincentrum in Beek. U kunt hier de openingstijden en contactgegevens van ons vinden. Komt u uit de omgeving van Geverik, Kelmond of Genhout? Kom dan gezellig eens langs. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten