Bloembollen en zaden

Bij Beeker Tuincentrum vindt u een grote verscheidenheid aan bloembollen en zaden. Bloembollen verdelen we in twee groepen: voorjaarsbollen en zomerbollen. Voorjaarsbollen zoals narcissen en hyacinten plant u in de herfst. Zomerbollen zoals gladiolen en lelies plant u in het voorjaar. Wij hebben zowel verschillende soorten zaden verkrijgbaar voor de sier- of bloementuin als voor de kruiden-, fruit- en groentetuin. Vraag onze medewerkers gerust om meer informatie als u hier behoefte aan heeft, dan leggen zij u meer uit over het onderhoud en de verzorging van uw bloembollen en zaden. Indien nodig, vindt u bij ons ook grond- en meststoffen, voor een beter resultaat. 

Zelf tuinplanten zaaien met bloembollen en zaden

Niets leuker dan zelf zaaien en planten. Kweek de lekkerste groenten, fruit of kruiden in eigen tuin en proef hoe lekker en fris de smaak is. Kent u dat gevoel wanneer de bloembollen die u in de herfst plantte in het voorjaar langzaam opkomen? Nog niet? Dan is dit uw kans om zelf aan de slag te gaan met bloembollen en bloemzaden voor de siertuin. Ook als u geen tuin heeft is het zaaien van tuinplanten erg leuk. Bij Beeker Tuincentrum vindt u de volgende zaden en bloembollen:

  • Siertuin
  • Groenten
  • Kruiden
  • Graszaad
  • Weidebloemmengsels

Met de juiste bloembollen en bloemzaden creëert u een prachtige border, voortuin of bloembak gevuld met bloemen en planten. Het aanleggen van uw eigen gazon met behulp van graszaad is een mooie tuinklus. Wat vooral belangrijk is, is dat u planten kiest die qua onderhoudsinspanning aan uw verwachtingen voldoen. Wanneer u de planten of bloemen vanaf het prille begin zaait, dient u hier voldoende tijd en aandacht aan te besteden om dit zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Bloembollen en zaden - Beeker

Bloembollen kopen in Limburg

Beeker Tuincentrum heeft een mooi aanbod aan voorjaarsbollen en zomerbollen.

  • Voorjaarsbollen plant u in oktober/november
  • Zomerbollen plant u na de vorstperiode in april/mei. 

Een zeer populaire voorjaarsbol is de narcis. Deze vermeerderen zichzelf en laat u na de bloei gewoon in de grond achter waarna ze jaarlijks in grote getalen terug komen. Tulpen en hyacinten zijn éénjarig en komen dus niet terug. Er zijn ook zogeheten 'verwilderingspakketten'verkrijgbaar. Dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen, zoals: blauwe druifjes, narcissen, tête-a-tête en minitulpjes. Koop voorjaarsbollen vanaf september in het najaar en plant ze zelf in potten en border zodat u in de vroege lente al geniet van voorjaarsbloeiers. Bent u te laat met het planten van voorjaarsbollen? Geen paniek! In het vroege voorjaar hebben wij volop vrolijke bollen op pot verkrijgbaar op onze tuinplantenafdeling. 

Tot ziens bij Beeker Tuincentrum voor bloembollen en zaden

Wat is er nu leuker dan genieten van uw eigen inspanningen in de tuin? Als u in het najaar bloembollen plant, geniet u in het voorjaar van een prachtig resultaat. Zaait u in het voorjaar groentezaden als bloemkool, radijs of komkommer, dan geniet u 's zomers van eigen gekweekte groenten. Wij helpen u graag een handje met een uitgebreid assortiment aan bloembollen en zaden. Heeft u vragen over bepaalde bloembollen of zaden? Vraag onze medewerkers gerust om meer informatie, Beeker Tuincentrum is al jaren dé groenspecialist in de regio. Via 046 437 2881 of [email protected] neemt u contact met ons op.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten