Vijver

Een vijver zorgt voor leven en sfeer in de tuin. Bij Beeker Tuincentrum vindt u alle benodigdheden voor het aanleggen en onderhouden van een tuinvijver. Ons vijverassortiment bestaat uit meerdere kwalitatieve merken die zorgen voor een optimale beleving voor in uw vijver!

Vijver aanleggen in Limburg

Als u kiest voor een vijver in de tuin, zijn er verschillende keuzes te maken om deze helemaal op uw wensen aan te passen. Zo zijn er bijvoorbeeld voorgevormde kunststof vijvers en vijvers die u zelf kunt bekleden met vijverfolie. Op deze manier zijn er verschillende vormen te creëren. Bij het aanleggen van een vijver waarin vissen komen, is het ook aan te raden om na te denken over de locatie, grootte en diepte van de vijver. Een Koikarper hoort niet thuis in een kleine vijver, een Goudwinde zwemt graag aan de oppervlakte en een Goudvis zoekt juist graag de bodem op. Heeft u al reeds een vijver, maar weet u niet welke vissen het beste geschikt is bij het formaat van de vijver? Vraag onze medewerkers gerust om advies!

Vissen en vijveraanleg in Limburg

Vijverpompen en filters

De aanleg is de eerste stap, maar tevens van groot belang is uiteraard het onderhoud van de vijver, voor een optimale waterkwaliteit. Het water van de vijver dient voldoende te worden gereinigd en in beweging te blijven, voor een optimaal resultaat. U heeft hiervoor onder andere nodig:

  • Vijverfilter
  • Vijverpomp

De soorten filters en pompen zijn onder andere afhankelijk van de grootte en de inhoud van de vijver. Voor persoonlijk advies kunt u uiteraard bij ons terecht, dan helpen wij u graag verder.

Indien er vissen in de vijver zwemmen, is het belangrijk om waterplanten aan te schaffen voor een gezonde waterkwaliteit. Heeft u geen vissen in de vijver? Ook dan is een gezond waterklimaat van belang, u wilt immers genieten van een mooie en heldere vijver! 

Vijverbenodigdheden kopen bij Beeker Tuincentrum

U vindt bij ons in het tuincentrum alle diverse benodigdheden voor de beste verzorging van uw vijver. Indien u vragen heeft, bent u uiteraard van harte welkom in het tuincentrum of kunt u contact opnemen. Onze vakkundige medewerkers helpen u graag verder!