Grote kamerplanten

Door een grote kamerplant in huis te halen, maakt u van een ruimte echt iets bijzonders. Zie het als een statement-piece waar alle ogen op gericht mogen zijn. Eén grote blikvanger maakt immers meer indruk dan drie kleinere kamerplantjes, hoe groot of klein de ruimte ook is. Sterker nog, in een compact appartement maken grote gebaren juíst een zeer rustige indruk. Stijg dus eens tot grote hoogte en haal een grote kamerplant, zoals de Yucca, Pachira of Strelitzia in huis. Kom langs bij Beeker tuincentrum om de mooiste kamerplanten te shoppen.

De voordelen van een grote kamerplant

Kamerplanten zijn een absolute must-have. Ze helpen niet alleen de sfeer te verbeteren, de lucht te zuiveren, maar ook om een gevoel van ontspanning te bieden. Het is altijd fijn om iets levends in huis te hebben, zeker als u er veel liefde in kunt steken. Hoe groter de plant, hoe groter de positieve eigenschappen. Er is dan ook geen betere manier om die onhandige hoeken van de kamer op te leuken. Een hoge kamerplant kan helpen een stijlvol aandachtspunt te creëren, voor balans te zorgen en textuur of diepte aan uw ruimte toe te voegen.

Tip! Iets waar u misschien niet snel over na zou denken, is dat grote planten ook ideaal zijn om alles te verbergen dat niet fotogeniek of stijlvol is. Denk aan een thermostaat, een kras op de muur, een lichtschakelaar of stopcontact.

Een muur van planten

Een groep grote planten kan uw woonkamer, slaapkamer, badkamer of keuken een vleugje privacy geven. Groepeer 3 of 4 grote kamerplanten in pot bij elkaar in plaats van een scheidingswand te gebruiken. Zie het als een levende plantenmuur die uw woning keurig opdeelt, bijvoorbeeld tussen eet- en zithoek. Zorg er uiteraard voor dat de eyecatchers ook in een passende bloempot staan. Het is ook mooi om een tint te kiezen die goed past bij de rest van uw interieur. Heeft u een beige muur? Dan is een beige pot een prachtige manier om het groen optimaal te laten stralen.

Top 5 grote kamerplanten

Met grote kamerplanten tilt u uw woning letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau. Nu rest nog de vraag: welke grote kamerplanten moet u dan overwegen? Zoals u op onze plantenafdeling wel kan zien, is er keuze genoeg. Wij geven graag een lijstje met planten die niet alleen heel mooi, maar ook nog eens zeer gemakkelijk te verzorgen zijn:

  • Kentiapalm (Howea forsteriana)
  • Kamerlinde (Sparmannia africana)
  • Palmlelie (Yucca elephantipes)
  • Olifantsoor (Alocasia Zebrina)
  • Geldboom (Pachira aquatica)

Grote kamerplanten kopen bij Beeker tuincentrum

Voor kamerplanten, groot of klein, moet u natuurlijk bij Beeker tuincentrum zijn! In ons assortiment vindt u naast de bovengenoemde blikvangers ook tal van meer subtiele, maar ook zeker adembenemend mooie kamerplanten. Een plant met geurende bloemen, een vetplant met tropische look of een luchtzuiveraar met bijzondere bladtekening; stuk voor stuk groene toppers die een plekje in uw woning verdienen! Kom langs om ons grote assortiment te ontdekken. Onze groenspecialisten vertellen u graag meer over hun standplaats en verzorging.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten