Gazon

Zou u ook wel een mooi groen gazon in uw tuin willen hebben? Dat is zeker mogelijk! Bij Beeker Tuincentrum hebben we diverse soorten graszoden waar u uit kunt kiezen. Voordat u een keuze maakt is het van belang dat u zich bedenkt waar het gras vooral voor bestemd is. Is dit bijvoorbeeld dat er kinderen op kunnen spelen, of is het gras voornamelijk voor de sier? Allemaal dingen waar u rekening mee moet houden. Onze medewerkers helpen u natuurlijk graag met het uitkiezen van de meest geschikte grasmatten. Komt u ook eens langs bij Beeker Tuincentrum in Limburg? 

Gazon_Tuincentrum Beeker

Verzorging grasmatten

Als u onze mooie groene grasmatten krijgt wilt u deze graszoden natuurlijk ook zo lang mogelijk goed houden. Hiervoor is een goede verzroging van beland! Als u zelf geen groene vingers heeft, is het wellicht een optie om hier iemand voor in te schakelen. Het zou natuurlijk zonde zijn als het gras wordt verwaarloosd. Hierbij een aantal tips hoe u uw gazon goed kunt onderhouden: 

  • Betreden van het gras: als u de graszoden net heeft gelegd, is het verstandig om de eerste drie weken zo min mogelijk het gras te betreden. Er kunnen anders nameling kuilen ontastaan. Dat is natuurlijk zonde!
     
  • Houdt het gras vochtig: voor graszoden is water de eerste levensbehoefte. Sproei in een droe tijd dus eens wat extra. Let wel op, te veel water en te weinig water zijn niet goed voor de plant.
     
  • Bemest het gras: bemest het gazon ongeveer drie keer per jaar. In de maanden maart-april, juni-juli en september-oktober. Het gras kan de extra meststoffen zeker goed gebruiken!
     
  • Maai het gras: gras dat groeit moet worden gemaaid. Het is belangrijk dat dit regelmatig wordt gedaan. Dit kunt u het beste doen als het gras 10 cm hoog is. Als het gras erg droog is, is het af te raden om het gras kort te maaien. 

Als u deze aanwijzingen volgt, dan moet het zeker goed komen. Voor meer advies kunt u natuurlijk terecht bij onze medewerkers van Beeker Tuincentrum in Beek. 

Gazon_Tuincentrum Beeker

Graszoden kopen 

Bent u er al uit welke grasmat het meest voor u geschikt is, of twijfelt u nog? Kom dan eens langs bij Beeker Tuincentrum in Beek. Onze medewerkers helpen u graag op weg met het kiezen van grasmatten. Naast grasmatten bieden we nog veel meer producten als kamerplanten om uw huis op te fleuren, bloeiende tuinplanten voor een prachtige bloemenzee in de tuin en mooie woonaccessoires. Onze openingstijden en exacte locatie kunt u vinden op onze contact pagina. Graag tot ziens in ons tuincentrum, dé graszoden specialist van Beek met alles voor een mooi gazon!