Vaste planten

Mooie vaste planten om uw tuin eens flink op te vrolijken vindt u bij Beeker Tuincentrum in Beek. In ons tuincentrum hebben we een breed aanbod aan diverse soorten vaste planten. Vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terug komen in uw tuin. Nadat ze in de herfst afsterven en er eigenlijk niets meer te zien is, komen ze in het voorjaar weer vrolijk op. Als de planten te groot worden, kunt u ze in het najaar "scheuren", met een scherpe spade snijdt u er een stuk af; bij oudere planten wordt het vooral gedaan om de plant te verjongen, de oude kern wordt dan weggegooid. Zou u ook graag een vaste plant willen? Kom dan eens gezellig langs Beeker Tuincentrum. Onze openingstijden kunt u vinden op de contactpagina

Popularie vaste planten

Vaste planten zijn de echte sfeermakers in uw tuin. Wat een groot voordeel aan vaste planten is, is dat ze zorgen voor geur en kleur en zijn daarbij van groot belang voor bijen, hommels en vlinders. Heb je zelf niet zulke groene vingers en kun je wel wat advies gebruiken? Hieronder volgen enkele vaste planten die het, zonder al te veel bijzondere verzorging, uitstekend doen in je tuin. Zo kan iedereen genieten van vaste planten: 

  • Zonnehoed: vanwege de schoonheid van deze vaste plant, is het misschien wel een van de meest gebruikte vaste planten in onze tuinen, de Echinacea. Deze roze-bloeiende vaste plant ontwaakt in het voorjaar zodra de temperaturen stijgen. In de zomer bloeit de plant rijkbloeiend en wordt in die periode volop bezocht door bijen. Dit is een erg mooie en vrolijke plant, die ook nog eens een ecologische waarde voor de bijen heeft.
  • Hortensia: het aanbod van verschillende kleuren maakt deze plant geschikt voor elke tuin. Met de juiste verzorging en genoeg water zal de hortensia struik elk jaar weer mooi tot bloei komen en groeien. 

Echinacea en hortensia

Vaste planten voor een kleurrijke tuin

  • Dropplant/Anijsplant: de Anijsplant heeft zijn naam de danken aan de geur die de plant verspreidt bij aanraking. De plant heeft een recht-opgaande groeiwijze waaraan zich in de zomermaanden schitterende bloemen ontwikkelen. De Agastache bloeit langdurig en in deze periode wordt de vaste plant veelvoudig bezocht door hommels, vlinders en bijen. Een echte rijkbloeiende plant die gezien zijn hoogte perfect gebruikt kan worden voor achteraan in een border. Gemakkelijk te combineren.
  • Zonnekruid: hoewel het Zonnekruid enige tijd nodig heeft om zich te vestigen in uw tuin, is dit het wachten alsnog waard. Wanneer deze vaste plant zijn plekje heeft gevonden in de tuin, is het een echt eye-catcher. De plant heeft een opgaande groeiwijze. Eenmaal zijn hoogte behaald bloeit de plant volop met prachtige roodbruine tot roodoranje bloemen. Zorgt u ervoor dat de plant in de volle zon staat? Dit zal namelijk de groei en bloei ten goede doen! Deze vaste plant is makkelijk te combineren met andere planten.

Anijsplant en zonnekruid

Vaste planten kopen in Beek

Bij Tuincentrum Beek vindt u een breed assortiment aan vaste planten. Wat uw smaak ook is, er zal zeker een vaste plant voor u bijzitten. Naast vaste planten kunt u nog veel meer in ons tuincentrum vinden, zoals kamerplanten, woonaccessoires, bloempotten en meer. Kom eens gezellig langs Beeker Tuincentrum om ons ruime aanbod te bekijken. Onze locatie en contactgegevens kunt u vinden op onze contactpagina. Graag tot ziens bij Beeker Tuincentrum!