Groene kamerplanten

Groene kamerplanten zijn prachtige groene planten die bij Tuicentrum Beeker verkrijgbaar zijn in allerlei verschillende soorten en maten. Onder deze categorie planten bedoelen we kamerplanten die niet bloeien, die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. De meeste "groene" planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet de volle zon krijgen, de bonte soorten hebben meer licht nodig en is een standplaats op het Oosten prima.

Verzorging groene kamerplanten

Als u een groene kamerplant wil gaan aanschaffen is het belangrijk om deze goed te verzorgen zodat u er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van kan gaan hebben. Geef de kamerplanten matig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet alle planten dezelfde vochtopname hebben. Geef nooit water als de grond nog nat is. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten; met bladspray krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijv. wel voor ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten.

Net als bij mensen kunnen planten ziek worden, een belangrijk reden is vaak dat er teveel water gegeven wordt, dus niet klakkeloos iedere plant dezelfde hoeveelheid water toedienen. Als bonte bladeren groen worden is de standplaats toch te donker, spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden. Daarnaast krijgt u natuurlijk specifieke informatie over elke plant om de plant zo goed mogelijk te verzorgen en het liefst ziektes te voorkomen.

Groene kamerplanten_Beeker

Soorten groene kamerplanten

Er zijn veel verschillende soorten groene kamerplanten. Tegenwoordig zijn groene kamerplanten niet alleen maar in huizen te vinden. Ook in bedrijfspanden zie je vaak dat ruimtes een kamerplant hebben staan. Dit zijn de meest populaire soorten:

  • Pannenkoekplant
  • Lepelplant
  • Cactus
  • Gatenplant
  • Bananenplant
  • Olifantsoor
  • Kentia palm
  • Polyscias
  • Cycas
  • Ficus Microcarpa

Heeft u liever een plant met wat meer kleur? Bekijk dan ook onze bloeiende kamerplanten en eventueel onze cactussen en vetplanten.

Groene kamerplant kopen in Beek

Bent u al enthousiast geraakt om een kamerplant aan te schaffen? Kom eens gezellig bij ons langs in Beek, nabij Maastricht. Wij helpen u maar al te graag met het vinden van uw perfecte kamerplant! Onze openingstijden en exacte locatie kunt u vinden op onze contactpagina

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten