Cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten slaan hun vocht op in hun bladeren, stengels en wortels om te kunnen overleven onder droge omstandigheden. De meeste vetplanten hebben dan ook vlezige bladeren. Wanneer ze te droog staan kunt u de bladeren ook zien verschrompelen. Een scheut water doet dan wonderen. Het is dan ook overbodig om te vertellen dat deze planten zich prima thuis voelen op een warme plek op de vensterbank maar, let op want de kans op verbranding achter glas is groot. Kom eens langs bij Tuincentrum Beeker om de planten te bewonderen! Het grote voordeel van cactussen en vetplanten is dat het mooie planten zijn die uw interieur meer sfeer brengen, maar tegelijkertijd weinig tijd en verzorging nodig hebben. Heeft u niet zulke groene vingers, of bent u veel weg? Dan zijn cactussen en vetplanten een uitstekende optie voor u! 

Verzorging vetplanten en Cactussen

Vetplanten en Cactussen zijn de gemakkelijkste kamerplanten op het gebied van onderhoud. Geef de vetplanten en Cactussen in de groeiperiode matig water, één keer in de week is meer dan voldoende. In de zomer kunt u ze met pot en al ingraven in de tuin. Gebruik bij het verpotten altijd speciale Cactusgrond, deze grond voldoet aan de specifieke eisen van deze planten, ze groeien het best in voedselarme, goed gedraineerde grond anders is de kans op rotvorming groot. In de winterperiode wanneer de groei stilstaat,  het water geven terugbrengen naar eenmaal in de 2 weken anders is de kans op verrotting groot. 

Soorten vetplanten en Cactussen

De Cactus groeit van oorsprong in Afrika en in Midden- en Zuid-Amerika. Zowel hoog op koude gebergtes als op de tropische Cariben. Er zijn vele honderden soorten bekend, waarvan de meeste soorten scherpe doorns hebben. De Cactus is een soort uit de familie van Cactaceae. Er zijn dan ook maar liefst 2500 soorten Cactussen. De kleine varianten zijn zeer geschikt om kleine ‘woestijntuintjes’ te maken, terwijl de grotere zeer geschikt zijn om een modern interieur van een natuurlijke uitstraling te voorzien. De onderstaande vetplanten en Cactussen zijn het meest populair:

  • Aloe
  • Echinocactus grusonii (Schoonmoeders stoel)
  • Euphorbia trigona (Cowboycactys)
  • Haworthia fasciata
  • Hylocereus undatus (Pitaya)
  • Rhipsalis baccifera (Mistletoecactus)

Bent u ook benieuwd naar ander soort kamerplanten? Neem dan ook eens een kijkje op onze pagina’s over bloeiende kamerplanten of groene kamerplanten. Ook vindt u bij ons complete arrangementen die wij hebben samengesteld met mooie kamerplanten en potterie. Op onze afdeling met kamerplanten vindt u de diverse mogelijkheden en combinaties! De arrangementen zijn tevens zeer geschikt om cadeau te geven. 

Cactussen en vetplanten Beeker Tuincentrum

Bezoek Beeker Tuincentrum voor de mooiste cactussen en vetplanten

Beeker Tuincentrum biedt een ruim assortiment aan vetplanten en Cactussen. Voor informatie, advies of om natuurlijk ons ruime assortiment te bekijken, bent u van harte welkom bij ons tuincentrum in Beek. U kunt hier de openingstijden en contactgegevens van ons vinden. Komt u uit de omgeving van Stein, Elsloo of Geleen? Kom dan gezellig eens langs. Combineer de mooiste cactussen en vetplanten met potterie naar keuze en u heeft met slechts een aantal kleine toevoegingen uw interieur veranderd en meer sfeer toegevoegd!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten