Kamerplanten

Kamerplanten zijn er in vele soorten en maten te vinden bij Beeker Tuincentrum. Van groene kamerplanten, bloeiende kamerplanten, cactussen en vetplanten tot arrangementen. Zowel kleine kamerplanten, maar ook grote kamerplanten. Groen in huis brengt een prettige en gezellige sfeer met zich mee en daarnaast zorgen veel kamerplanten voor een zuiverende werking van de lucht. De makkelijkste planten zijn de groene kamerplanten, cactussen en vetplanten. Deze kamerplanten hebben namelijk weinig verzorging en aandacht nodig. Deze makkelijke planten bloeien niet, maar het groen zorgt wel voor een prettige sfeer. Wilt u meer kleur in huis? In dat geval kunt u beter kiezen voor bloeiende kamerplanten. Denk aan de Cyclaam of de Hortensia. 

Verzorging kamerplanten

Naast het grote assortiment kamerplanten hebben wij natuurlijk ook diverse soorten potgrond, zo kunt u kiezen uit grond voor orchideeën, cactussen en varens. In de potgrond speciaal zitten extra voedingsstoffen die ervoor zorgen dat de planten een extra impuls krijgen. Daarnaast hebben we ook voor diverse planten vloeibare voeding in de schappen staan. Ook voor het bestrijden van ongedierte op planten hebben wij zowel biologische als traditionele bestrijdingsmiddelen. 

De beste standplaats voor kamerplanten

Zet een kamerplant nooit in de volle zon en zeker niet recht achter het vensterglas. Veel kamerplanten houden daar namelijk niet van. Cactussen en vetplanten verdragen wel weer een plaats vol in de zon, het is dus maar net wat uw voorkeur heeft. Over het algemeen geldt dat planten met een gekleurd blad meer licht nodig hebben dan groene planten. Om zeker te zijn dat u de juiste kamerplant koopt die past bij uw situatie, kunt u een van onze gespecialiseerde medewerkers vragen. 

Dé kamerplanten top 10 

Er zijn tal van kamerplant soorten. Wij hebben voor u een top 10 kamerplanten samengesteld:

  1. Calathea Orbifolia
  2. Monstera 
  3. Pannenkoekplant
  4. Yucca
  5. Cactus
  6. Gatenplant
  7. Luchtzuiverende kamerplant
  8. Kwartjesplant
  9. Bananenplant
  10. Philodendron Melanochrysum

Het is vooral belangrijk dat u een plant vindt die past bij uw kamer en leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan het type bladeren, bloeiend of niet en de grootte. Tegenwoordig zijn grote kamerplanten enorm populair en zie je die steeds vaker op kantoren, in serres en in woonkamers. Het voordeel van grote kamerplanten is dat je enkel één plant hebt om voor te zorgen, die toch dezelfde sfeer geeft als meerdere kleine kamerplanten bij elkaar. Grote kamerplanten zijn erg gemakkelijk te onderhouden en beschadigen niet snel. De grote kamerplanten kunnen namelijk iets meer hebben. Daarnaast geven grote kamerplanten een moderne uitstraling.

Een geschikte kamerplant uitkiezen

Kamerplanten zijn niet alleen mooi planten om uw huis op te fleuren, maar zuiveren ook de lucht en voorzien de kamer van zuurstof. Iedere kamerplant uiteraard in hun eigen mate. Zet u het raam open, dan krijgt u meer zuurstof binnen maar toch blijven tegenwoordig de ramen nog vaak dicht, helemaal op kantoor. De kamerplant helpt u dan ook aan meer zuurstof waardoor u beter kunt nadenken. Samen met een mooi uiterlijk is dit reden genoeg om een kamerplant aan te schaffen!

Kom voor kamerplanten naar Beeker Tuincentrum

Bij Beeker Tuincentrum in Beek vlakbij Maastricht helpen we u graag een keuze te maken voor de juiste kamerplanten speciaal voor uw woonsituatie. In ieder huis en voor ieder persoon zijn er namelijk bepaalde planten die meer geschikt zijn. Natuurlijk vindt u bij ons tuincentrum ook alles voor de verzorging van de kamerplanten en geven we u bij iedere plant graag een op maat gemaakt advies voor uw situatie. Een kamerplant is natuurlijk ook een mooi cadeau, en ook daarvoor kunnen we u adviseren!