Rozen en klimplanten

Creëer een sfeervolle en luxe uitstraling voor uw tuin door rozen en klimplanten te plaatsen. Tuinrozen zijn er in verschillende variaties; rozenstruiken, stamrozen, klimrozen en rozen als bodembedekkers. Voor al deze varianten geldt dat ze verkrijgbaar zijn met verschillende bladvormen en in vele kleuren. Er is dus altijd een roos die geschikt is voor uw tuin. Wilt u een klimplant om een muur of schutting op te fleuren, maar bent u geen fan van de klimroos? Ook voor verschillende soorten klimplanten bent u bij Tuincentrum Beeker, nabij Maastricht, aan het juiste adres. Weet u niet welke tuinroos of klimplant bij uw tuin past? Onze ervaren medewerkers geven u graag advies. 

Rozen in de tuin 

Zoals eerder aangegeven zijn er talloze soorten rozen voor in de tuin. Voor alle rozen geldt dat ze gek zijn op de zon; ze bloeien dan ook het uitbundigst in de zomerperiode. Zon in combinatie met een klein beetje wind en een goede grond zorgt voor de beste groeiomstandigheden. Om te zorgen dat er ieder jaar vele bloemen terugkomen, is het noodzakelijk om ze op de juiste manier en in de juiste periode te snoeien. De rozen kunt u het best in maart snoeien en niet eerder. Zo voorkomt u dat ze bij eventuele vorst kapot vriezen. 

Wanneer u heeft gekozen voor de klimroos moet u erop letten dat u ze goed vastzet. Klimrozen hechten zich namelijk niet zelf aan muren en pergola's. Om optimaal te genieten van tuinrozen, moet u ze goed verzorgen. Bij Tuincentrum Beeker staan wij altijd voor u klaar als u vragen heeft over de beste verzorging voor uw tuinrozen. 

Rankende en zelfhechtende klimplanten

Naast de klimroos zijn er vele andere klimplanten verkrijgbaar. Er is altijd een klimplant die geschikt is voor uw muur, schutting of pergola. De bekendste soorten zijn de:

  • Clematis 
  • Hedera
  • Bruidsluier
  • Kamperfoelie
  • Blauwe regen

Klimplanten kunnen verdeeld worden in rankende klimplanten en zelfhechtende klimplanten. Rankende klimplanten hebben een goede ondersteuning nodig om te kunnen groeien. Deze planten draaien zich als het ware om iets, zoals betongaas, heen en creëren zo hun eigen houvast. Zelfhechtende klimplanten zoeken hun eigen weg tijdens het groeien. De wortels van deze soort zetten zich vast tegen een muur of schutting en groeien daarvandaan verder. 

Rozen en klimpanten kopen in limburg

Kom langs bij Tuincentrum Beeker en raak geïnspireerd door ons grote assortiment rozen en klimplanten. Naast klimplanten beschikken wij over vele vaste tuinplanten, bomen en perkgoed Wij voorzien u graag van advies. Tot ziens in Beek! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten