Help dieren de winter door

Vogels, egels en andere dieren hebben extra zorg nodig om de koude maanden te overleven. Help dieren de winter door! Bij Beeker Tuincentrum streven we ernaar om niet alleen een prachtige tuin te creëren, maar ook een gastvrije omgeving voor de dieren die onze buitenruimte delen. In dit artikel delen we liefdevolle tips om uw tuin om te toveren tot een winterparadijsje voor dieren. Het is toch veel gezelliger om leven in de tuin te hebben. Vogels die hun bad nemen, hun buikje vullen of op een beschutte plek schuilen voor kou en wind. Ontdek hoe u deze koude periode kunt benutten om bij te dragen aan het welzijn van de dieren en geniet van het levendige schouwspel dat ze met zich meebrengen.

Help dieren de winter door - Beeker

5 tips voor dieren in de tuin

 1. Voedertafel met zaden: Plaats een voedertafel met verschillende zaden om vogels een gevarieerde maaltijd te bieden. Zonnebloemzaden, pinda's en vetbollen zijn favoriet in de winter.
 2. Vers drinkwater: Houd waterbronnen ijsvrij, zodat dieren toegang hebben tot vers water. Een eenvoudige drijver in een vijver of dagelijks vers water neerzetten kan hierbij helpen.
 3. Schuilplaatsen: Creëer schuilplaatsen in hoekjes met bladeren en takken voor egels en andere kleine zoogdieren. Een eenvoudige hoop bladeren biedt een warme schuilplaats.
 4. Vogelhuisjes en nestkasten: Hang vogelhuisjes en nestkasten op om vogels een veilige plek te geven om te nestelen en te schuilen tegen de koude wind.
 5. Natuurlijke voedselbronnen aanvullen: Voeg natuurlijke voedselbronnen toe aan uw tuin, zoals bijvoorbeeld bessenstruiken, om dieren in de winter te voorzien van voedsel zonder menselijke tussenkomst.

Help dieren de winter door met vogelhuisjes - Beeker

Help de egels

Egels, die schattige stekelige tuinbewoners, hebben in de winter extra zorg nodig om comfortabel te overleven. Bij ons tuincentrum begrijpen we het belang van een egelvriendelijke tuin. Hier delen we enkele eenvoudige maar effectieve tips om uw buitenruimte een warm welkom maken voor deze doorgewinterde stekelige vrienden. 

 1. Egelschuilplaatsen: Plaats speciale egelhuizen of schuilplaatsen in afgelegen delen van uw tuin. Deze bieden een veilige haven voor egels om te rusten en te overwinteren. Het is eenvoudig om zelf een egelhuis te maken of er zijn kant-en-klare varianten verkrijgbaar.
 2. Laat bladeren liggen: Laat in de herfst wat bladhoopjes achter in een rustige hoek van de tuin. Egels gebruiken graag bladeren om nesten te bouwen en ze bieden bescherming tegen de kou.
 3. Egelvriendelijke voeding: Voer egels met speciaal egelvoer of ongezoete kattenbrokjes. Zorg ervoor dat er altijd vers water beschikbaar is. Vermijd melk, aangezien egels lactose-intolerant zijn.
 4. Veilige toegang: Creëer kleine openingen in omheiningen of hagen, zodat egels gemakkelijk uw tuin kunnen betreden en verlaten. Zorg ervoor dat er geen gevaarlijke obstakels zijn die hun pad kunnen blokkeren.
 5. Nachtverlichting beperken: Beperk 's nachts het gebruik van felle tuinverlichting. Egels zijn nachtdieren en overmatig licht kan hen afschrikken of verstoren.
 6. Natuurlijke schuilplaatsen: Laat wat delen van uw tuin ongerept. Een natuurlijk ogende omgeving met struiken, bosjes en ongemaaid gras biedt egels en andere kleine dieren perfecte schuilplaatsen.

Help egels in de winter - Beeker

Koop a​​​​​​lles voor dieren in de tuin bij Beeker Tuincentrum

Bij Beeker Tuincentrum geloven we in het creëren van een sfeervolle tuin waar mens en dier samenkomen. Door deze eenvoudige maar doeltreffende tips toe te passen, kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van de dieren in uw tuin tijdens de wintermaanden. Geniet van het gezelschap van fladderende vrienden en andere dieren die uw tuin bezoeken. Kom langs voor advies over geschikte voeding en nestplaatsen, zodat uw tuin niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een veilige en gastvrije plek voor de dieren in de winter. Samen bouwen we aan een tuin die leeft en bloeit, zelfs in de koudste dagen van het jaar. U bent van harte welkom in ons tuincentrum in Beek om eens bij ons te komen kijken naar de mooie oplossingen voor uw tuin!

Bekijk openingstijden

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 wintertips voor de tuin van Beeker Tuincentrum

De winter heeft zijn intrede gedaan, en hoewel de feestdagen achter ons liggen, is er nog steeds veel schoonheid te ontdekken in je tuin. Bij Beeker Tuincentrum begrijpen we de charme van het winterseizoen en willen we je inspireren om van je buitenruimte een oase van rust en pracht te maken. Hier zijn enkele tips en trucs om je tuin te laten stralen, zelfs in de koudste maand van het jaar.

...Lees meer...
De geheimen van de Gaultheria

Wij  stellen je graag voor aan een winterse uitblinker: de Gaultheria.

Lees meer...
Winterbloeiers voor meer kleur

In deze blog leer je meer over vijf winterbloeiers die jouw tuin doen stralen, zelfs in de koudste maanden.

Lees meer...
Huis- en tuindiertips tijdens koude winterdagen 

Wij geven graag een paar handige wintertips om jouw huis- en tuindieren het nieuwe jaar ook op een prettige, veilige en gezonde manier in te laten gaan. 

Lees meer...