Geef je tuin een tropische vakantiesfeer

Geef je tuin een tropische vakantiesfeer

Ben je net terug van verre, exotische oorden? Of droom je graag weg bij beelden van zonovergoten, tropische eilanden, een jungle van grote bladplanten en wuivende palmen en bamboe? Bezoek dan ons tuincentrum in Beek. Je vindt er ook nu nog exotische tuin- en potplanten plus sfeervolle accessoires die je helpen het vakantiegevoel vast te houden – of je ergens heel ver weg te wanen. Heerlijk ontspannen in eigen land!

Exotische planten

 Bamboe in de tuin

 • Grote bladplanten zijn al een tijd helemaal hip, zowel voor binnen als buiten. Meteen een gouden tip van ons tuincentrum: in de zomer kun je heel veel van je kamerplanten gewoon op het (dak)terras of je balkon zetten. Zoals bijvoorbeeld je bananenplant en de kleurig bloeiende paradijsvogelplant (Strelitzia), die grote glanzende bladeren heeft. En er zijn heel uitzonderlijke planten, die je zowel binnen als buiten kunt houden, zoals de vingerplant (Fatsia japonica). Deze is vooral bekend als kamerplant, maar je kunt hem ook buiten planten, want hij is goed winterhard.
 • Winterharde palmen, zoals waaierpalmen (Trachycarpus en Chaemerops) en de boomvaren (Dicksonia), zijn echte blikvangers. 
 • Bamboe is natuurlijk bij uitstek een exotisch gewas, dat ook nog eens heerlijk ruist in de wind. Ja, ze kunnen woekeren, maar er zijn ook soorten die niet woekeren en de kleiner blijvende exemplaren kun je ook prima in een pot planten. Geef dan wel regelmatig water, want ze kunnen niet goed tegen droogte. 
 • Heb je een vijver of een wat drassig deel in de tuin? Plant dan een mammoetblad of reuzenrabarber (Gunnera), met reusachtige bladeren. Je kunt ook gaan voor het iets kleinere schildblad (Darmera peltata) of groot hoefblad. 
 • Op een schaduwrijke plek kun je hosta's en verschillende soorten varens combineren.

Sfeermakers om lekker te nazomeren

Rotan tuinmeubelen voor in de tuin

 • Water heeft niet alleen een verkoelend, maar ook een rustgevend effect. In de jungle is het vochtig en waterdruppels op grote bladeren of er langzaam vanaf druppelend zijn een prachtig gezicht. Als je geen ruimte hebt voor een vijver, denk dan aan een mini-vijver, waterschaal of waterornament. Veel van je exotische bladplanten houden er overigens ook van om af en toe met een plantenspuit beneveld te worden.

 • Tuinmeubelen van rotan of wicker

 • Een tafelkleed en tuinkussens met grote bladpatronen of exotische bloemen en vogels erop

 • Een Balinese pagodeparasol of een parasol met franjes eraan

 • Een bamboescherm, dat je bijvoorbeeld tegen de balkonreling kunt plaatsen

 • Een windgong, al dan niet van bamboe of rotan gemaakt

 • Een boeddhabeeld (al mag je dat eigenlijk niet zelf kopen, maar alleen cadeau krijgen ;)

 • Tuinfakkels of spotjes die het mysterieuze groen nog spannender doen lijken

Ons tuincentrum in Beek wenst je nog vele fijne, tropische uren deze zomer!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Beek geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...