window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-957451331'); Hangende en staande Geraniums kopen

Laat je tuin zweven met hangende en staande Geraniums!

Laat je tuin zweven met hangende en staande Geraniums!

Blijf niet achter de Geraniums zitten maar hang ze in de lucht! Als het gaat om eenjarige bloemen, dan is er één plant die er met kop en stelen bovenuit steekt: de Geranium. Deze bloemen zijn er in allerlei soorten en maten, waaronder hangende en staande varianten. Maar wat is het verschil tussen deze twee? In deze blog gaan we dat haarfijn uitleggen, zodat je straks met een Geraniumglimlach in je tuin of op je balkon staat. Dus ga er even voor zitten en laat je meeslepen in de wondere wereld van hangende en staande Geraniums! Deze prachtige bloemen zijn er in vele soorten en maten en zorgen voor een vrolijke sfeer. In ons tuincentrum in Beek hebben wij een ruim assortiment aan hangende en staande eenjarige Geraniums. Spring vandaag nog binnen en haal je eigen exemplaar in huis of in de tuin. 

Bekijk onze openingstijden
 

Hangende of staande Geraniums: welke past bij jou?

Geraniums zijn de supersterren van de eenjarige bloemenwereld! Deze mooie bloemen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten, waaronder de hangende en staande Geraniums. Maar, wat is nu het onderscheid tussen deze twee bloemenbommetjes?

Laten we beginnen met de staande Geraniums, ook wel bekend als de 'zomergeraniums'. Deze bloemen zijn uitermate geschikt voor in potten, bakken of borders. De staande Geraniums hebben lange, rechtopstaande stengels met bloemen die bovenaan uitbundig bloeien. Deze stengels kunnen wel tot een hoogte van 50 cm groeien en de bloemen zijn er in alle kleuren van de regenboog, van rood tot roze en van wit tot paars. De staande Geraniums hebben over het algemeen een compacte groeiwijze en bloeien rijkelijk tijdens de zomermaanden. Laat je Geranium compleet tot zijn recht komen in een van onze trendy bloempotten en plantenbakken

Dan hebben we de hangende Geraniums, ook wel de 'balkon- of terrasgeraniums' genoemd. Deze bloemen zijn ideaal om in hanging baskets te hangen en zorgen voor een blij en kleurrijk accent in je tuin. De hangende Geraniums hebben een unieke hangende groeiwijze, waardoor de bloemen over de rand van de bak of mand hangen. Droom je al helemaal weg van originele en decoratieve hanging baskets en woon je in de buurt van Beek? Dan bof je! Laat ons tuincentrum nu net de specialist zijn in hanging baskets! Wij staan al te popelen om onze liefde voor hanging baskets met je te delen! 

Staande GeraniumsStaande geraniums


Geraniums in topvorm: geef ze de bloeiende aandacht die ze verdienen!

Nu we het verschil tussen de hangende en staande Geraniums kennen, wordt het tijd om te kijken hoe we deze bloemen het beste kunnen verzorgen. Geraniums houden van: 

  • Zonlicht
  • Regelmatig water
  • Goede drainage 
  • Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen, zo blijven de planten langer bloeien

Als het gaat om bemesting hebben Geraniums niet veel nodig. Eén keer per maand kun je ze wat vloeibare mest geven. Maar let op: te veel mest kan leiden tot een te weelderige groei en minder bloemen. Zoals bij vele zaken in het leven is ook hier een goede balans belangrijk!

Tot slot is het van belang om te weten dat Geraniums gevoelig zijn voor vorst. Het is daarom verstandig om ze in het najaar naar binnen te halen of af te dekken met vliesdoek.

Toch liever vaste planten of andere tuinplanten? Dat kan natuurlijk en daarvoor kun je ook bij ons terecht! Wij hebben een grote varieteit aan planten. 

Vergeet ook niet om af en toe een beetje liefde te geven aan je Geraniums. Hoewel ze niet veel verzorging nodig hebben, kunnen ze wel wat extra aandacht gebruiken om hun bloei te optimaliseren. 

Hangende GeraniumsHangende Geraniums

Design met Geraniums; creëer een bloeiende oase met deze veelzijdige bloemen!

Wil je echt uitpakken met je Geraniums?  Combineer dan de verschillende kleuren en soorten in een bloembak of hanging basket. Door te spelen met hoogtes en kleuren, kun je een prachtig kunstwerk maken van je tuin. Wie weet wordt het wel de "Geraniumsatie" van je tuin!

Deze veelzijdige bloemen zijn een echte aanwinst voor elke tuin. Bovendien zijn ze zijn gemakkelijk te verzorgen en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Dus waar wacht je nog op? Kom vandaag nog langs want ons tuincentrum in Beek is elke dag geopend en heeft een brede waaier aan Geraniums en andere eenjarige zomerbloeiers. Onze gepassioneerde en vrolijke medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden en geven je graag geheime tips! Wie weet wordt jouw hangende tuin wel uitgeroepen tot het tuinwonder van de wijk! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Minder tegels in de tuin? De voordelen van meer groen

Stel je eens voor: een tuin die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een tuin is vol met leven en biodiversiteit. Een tuin waarin het gezoem van bijen en het gefluit van vogels je elke ochtend begroeten. Een tuin waarin je kunt ontspannen, inspiratie opdoen en zelf kunt genieten van jouw eigen stukje natuur. Klinkt dat niet als een droom die uitkomt?

Lees meer...
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...