Trendy kamerplant: Alocasia

Trendy kamerplant: Alocasia

Op zoek naar een trendy kamerplant? Kies de Alocasia! Het voorjaar nadert, dat betekent dat het tijd is om uw huis weer een frisse look te geven! Daarbij mag een grote, groene kamerplant natuur niet ontbreken. Gelukkig hebben we bij Beeker Tuincentrum prachtige grote kamerplanten. De Alocasia, ofwel Olifantsoor is een grote, groene kamerplant die u elk jaar weer zal verbazen met zijn vitaliteit en zijn vermogen om nieuwe bladeren te produceren.

Helaas zijn onze deuren nog steeds gesloten, maar als wij weer open mogen, ontvangen wij u allen graag om bij ons te shoppen voor huis en tuin. Tijdens een bezoek aan ons tuincentrum in Beek presenteren wij u vele verschillende soorten Alocasia's. Eén van de meest populaire variant van dit moment is de Alocasia ‘Zebrina’, ofwel de zebraplant. Ons personeel laat graag zien wat de laatste trends zijn op het gebied van kamerplanten.Creëer een echte Urban Jungle met diverse soorten kamerpnten. Wij zeggen altijd: u heeft nooit te veel planten in huis! 

Alocasia kamerplant

Deze trendy kamerplant is een echte eyecatcher in huis. Alocasia’s komen van oorsprong uit de tropische regenwouden, hierdoor zijn de kamerplanten gewend aan een hoge vochtigheid. Er bestaan maar liefst 79 soorten Alocasia’s, hierdoor is er altijd wel een variant die bij u past. Geef uw Alocasia:

  • Elke week een flinke scheut water;
  • Een lichte standplaats;
  • Zo nu en dan een sproeibeurt.

Zorg ervoor dat uw Alocasia het naar zijn zin en de plant gaat jarenlang mee. Let er bij het water geven van de Alocasia op dat de grond niet uitdroogt. Ziet de bovenkant van de aarde er droog uit, dan is het tijd om water te geven. Ziet de aarde er drassig of nog erg nat uit, wacht dan even met water geven. Bij een te natte grond ontstaat wortelrot waardoor de plant geen water meer opneemt. 

Tip: voorzie uw kamerplanten elke week op dezelfde dag van water. Geef bijvoorbeeld elke vrijdag, vlak voor het weekend alle planten in huis water. Zo vergeet u niet of u de ene plant al water hebt gegeven of juist niet. Bepaal elke vrijdag of de plant meer of minder water nodig heeft.

Alocasia bladeren

De Alocasia dankt zijn bijnaam Olifantsoor aan de enorme bladeren die de vorm hebben van het oor van een olifant. De kamerplant wordt ongeveer tussen de 40 en 200 cm hoog. De grote bladeren op de relatief dunne stelen hebben soms een beetje ondersteuning nodig. De bladeren groeien soms zo hard dat de bladeren gaan hangen. In het ergste geval houdt de steel het gewicht van het blad niet en knakt de steel. Voorkom knakkende stelen door de Olifantsoor te ondersteunen, gebruik hiervoor bijvoorbeeld bamboestokjes. Steek de stokjes in de aarde en bindt een steel van de Alocasia vast aan het bamboestokje met bijvoorbeeld touw, tie wrap of ijzerdraad. Het bamboestokje biedt ondersteuning aan de stelen van de Alocasia zodat de steel niet knakt en de Alocasia het gewicht van het blad aan kan.

Groeit uw Alocasia erg hard? Geweldig! Let er wel op dat u de kamerplant elke twee jaar verpot. Niet alleen bovengronds, maar ook ondergrond groeit de plant hard. Grote bladeren duiden op een groot wortelstelsel. Geef het wortelstelsel weer ruimte om te groeien door de plant elke twee jaar in een grotere pot te plaatsen. Kies hierbij een pot die minstens 20% groter is dan de oude pot.

Alocasia Zebrina

Onze favoriete kamerplant op dit moment is de Alocasia Zebrina, ofwel de zebraplant. De zebraplant heeft het fantastische blad van een Olifantsoor, maar dan gecombineerd met een gestreepte steel als de vacht van een zebra. Is dit niet geweldig? Deze zebraplant is de laatste jaren dan ook erg populair bij plantenliefhebbers. De Alocasia Zebrina geeft elk interieur net dat beetje meer impact. Plaats de Alocasia Zebrina op een krukje naast de bank, of gewoon pontificaal op tafel. De zebraplant is beschikbaar in hoogtes tot 120 cm. De spitse bladeren zijn heldergroen en de steel is groen met zwarte zebrastrepen.

Alocasia verzorgen

Alocasia’s zijn geen lastige kamerplanten, mits u de plant voldoende water en licht geeft. Met een regelmatige sproeibeurt en voldoende water raakt uw Alocasia helemaal in zijn sas. In het groeiseizoen, in de lente en in de zomer, produceert de Alocasia regelmatig nieuwe bladeren. Uit de bestaande stelen groeien nieuwe stelen waaruit prachtige bladeren ontstaan. Tijdens het groeiseizoen is het belangrijk dat de plant voldoende water krijgt. 

  • Geef de plant een lichte standplaats in huis. Vermijd hierbij direct zonlicht, bijvoorbeeld achter een raam op het zuiden, hier is de kans op verbrande bladeren groot.

  • Geef de Alocasia voldoende water, zorg er weer voor dat de grond niet uitdroogt.

  • Geef in het groeiseizoen ook twee keer per maand plantenvoeding. Hierdoor stijgt de plant de pan uit!

Koop Alocasia kamerplant in Beek

Koop de imposante Alocasia kamerplant bij Beeker Tuincentrum. Als de lockdown voorbij is, hebben wij een fantastisch aanbod aan Alocasia's voor u klaar staan. Bij Beeker Tuincentrum doen wij er alles aan om u een zo veilig mogelijke winkelomgeving te bieden. Shop zoveel mogelijk alleen en houd afstand van andere bezoekers en medewerkers. Onze collega's staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Heeft u advies nodig? Onze groenspecialisten in het tuincentrum helpen u maar al te grgaag. U vindt onze contactgegevens op de contactpagina. Hopelijk tot snel bij Beeker Tuincentrum!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Top 10 met hemelsblauwe bloemen

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...