window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-957451331'); Fleurig paasgroen! - Beeker Tuincentrum

Fleurig paasgroen!

Fleurig paasgroen!

De lente hangt in de lucht en Pasen valt vroeg dit jaar, in het weekend van 7 tot en met 10 april. Het is gelukkig elke dag al langer licht, maar het weer is en blijft grillig. Tijd om de boel binnen en buiten op te fleuren met leuke paasdecoraties en bloemen en planten die op hun paasbest zijn. Met natuurlijk een hoofdrol voor zonnig gele bloemen, de paashaas, paastakken, eitjes en donzige kuikentjes. Ons tuincentrum in Beek geeft je leuke tips en heeft alles in huis voor een vrolijk paasfeest.

De mooiste paasgeel bloeiende bloemen en planten voor binnen

  1. Bossen tulpen en narcissen.
  2. Kleine primula's of Kalanchoë's in pot. Je kunt het nog kleurrijker of feestelijker maken door een gekleurde pot of bak te kiezen en er een lint omheen te strikken.
  3. Een populaire, wat grotere kamerplant die nu volop bloeit en ook nog eens heerlijk geurt is de kamerbrem (Genista x spachiana of Cytisus x racemosus). Wanneer je deze op een redelijk koele plek zet en de uitgebloeide bloemen telkens verwijdert bloeit dit struikje eindeloos door. In de zomer kun je het buiten zetten, op het terras of balkon.
  4. Hetzelfde geldt voor het citroenboompje, waar je meteen een zomers vakantiegevoel van krijgt. Ook die kun je na IJsheiligen (medio mei), wanneer de kans op nachtvorst doorgaans verdwenen is, buiten een mooi, zonnig plekje geven.

Fleurig paasgroen!

De leukste bloeiende planten en struiken voor buiten

  1. De toverhazelaar (Hamamelis) is een van de vroegst bloeiende struiken. Deze krijgt soms al in december geurende lichtgele, goudgele of oranje-gele bloemen op de kale takken ('het kale hout'). Andere soorten bloeien vanaf februari, maart. En dan krijgt de struik in het najaar ook nog eens mooi goudgeel blad.
  2. De gele kornoelje (Cornus Mas) kan zoals de toverhazelaar uitgroeien tot een kleine boom. Hij heeft van februari tot eind april talloze kleine gele bloemen op 'het kale hout'. Goed voor het ultieme voorjaars- en paasgevoel! De bladeren zijn frisgroen en kleuren in het najaar fraai geel-oranje-rood.
  3. Het Chinees klokje (Forsythia) bloeit soms al in februari met felgele bloempjes op de kale takken. Daarmee is het ook een belangrijke voedingsbron voor de eerste bijen en hommels. Je kunt de bloeiende takken ook met een snoeischaar afknippen en binnen in een vaas zetten.
  4. De ranonkelstruik (Kerria japonica) bloeit van maart tot en met mei uitbundig met schattige gevulde, goudgele bloemen tussen het frisgroene blad. Deze schoonheid uit het Verre Oosten krijgt ook een prachtig goudgele herfstkleur en kan twee meter hoog worden.
  5. Tuinprimula's of sleutelbloemen zijn ideaal voor als je geen grote tuin hebt. Er zijn allerlei laag en klein blijvende soorten die het prima doen in een pot of bak op het terras of balkon. Bovendien kun je hun fragiele bloemetjes dan veel beter zien.

Fleurig paasgroen!

Feestelijke paasdecoraties

Je kunt ze zelf maken en/of kant-en-klaar inslaan in ons tuincentrum in Beek. Keuze en inspiratie genoeg! Of het nu gaat om versierde paastakken, schalen of manden met kleurige eieren, veertjes, paashaasjes en kuikentjes, een paaskrans, lege eierschaaltjes gevuld met tuinkers of een paar blauwe druifjes erin... Leef je uit!

Namens het hele team van ons tuincentrum in Beek: vrolijk en fleurig Pasen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Minder tegels in de tuin? De voordelen van meer groen

Stel je eens voor: een tuin die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een tuin is vol met leven en biodiversiteit. Een tuin waarin het gezoem van bijen en het gefluit van vogels je elke ochtend begroeten. Een tuin waarin je kunt ontspannen, inspiratie opdoen en zelf kunt genieten van jouw eigen stukje natuur. Klinkt dat niet als een droom die uitkomt?

Lees meer...
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...