window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-957451331'); Planten die geschikt zijn voor in de badkamer - Beeker Tuincentrum

Planten die geschikt zijn voor in de badkamer

Planten die geschikt zijn voor in de badkamer

Een van de plekken in huis waar je het meest kunt ontspannen is de badkamer. Maak er een groene oase of jungle van, zodat je er in deze zorgelijke coronatijden nog meer tot rust zult komen. Er is een aantal planten dat tegen een relatief donkere standplaats kan en tegelijkertijd floreert bij een hoge luchtvochtigheid. Ons tuincentrum in Beek geeft je graag een paar suggesties.

7 x spetterende badkamerplanten

  1. Varens houden van een hoge luchtvochtigheid en de meeste groeien van nature op een schaduwrijke plek, aan de voet van de bomen in het bos of als epifyt in de schors, takoksel of kruin van een boom. Perfect dus voor in de badkamer. De kangoeroevaren kun je in een mooie pot zetten, maar ook in een hangmand planten. Denk ook aan de krokodilvaren, de wijfjesvaren en de blauwvaren.Hippe kokedama's (hangende mosballen) met daarin klimop, slaapkamergeluk, een graslelie of kleine varen kun je als een groen douchegordijn aan het plafond laten bungelen.
  2. De exotische gatenplant (Monstera) heeft geen moeite met wat minder licht, verlangt weinig water en heeft een luchtzuiverende werking. Hij kan flink groot worden, maar geeft wel meteen een instant junglegevoel.
  3. De tropische Calathea is er met een heel scala aan bladkleuren en opvallende bladtekeningen en wil absoluut niet te veel zon, maar wel warmte, luchtvochtigheid en regelmatig een slokje.
  4. De fraaie lepelplant gedijt ook op een relatief donkere plek en is dol op een hoge luchtvochtigheid of regelmatige sproeibeurt en voldoende water.
  5. De kwartjesplant doet het prima op een schaduwrijke plek en heeft maar weinig water nodig, want hij slaat water op in zijn wortels. Supermakkelijk te onderhouden dus. 
  6. De luchtzuiverende bladplant Scindapsus of Epipremnum is er in hoog opgaande pilaarvorm maar ook als hangplant. Hij houdt van licht vochtige grond en kan op een donkere plek staan, waardoor zijn blad alleen wat donkerder en groener zal worden. Hij heeft een hekel aan tocht, maar daar zal in de badkamer niet snel sprake van zijn.

Neem meteen een paar geurkaarsen mee als je in ons tuincentrum in Beek bent en ga heerlijk ontspannen badderen of douchen in je groene oase! NB Geen enkel raam in de badkamer? Fleur hem dan op met een paar kunstplanten,
kunstbloemen of grote kunstbladeren in een mooie vaas.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Minder tegels in de tuin? De voordelen van meer groen

Stel je eens voor: een tuin die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een tuin is vol met leven en biodiversiteit. Een tuin waarin het gezoem van bijen en het gefluit van vogels je elke ochtend begroeten. Een tuin waarin je kunt ontspannen, inspiratie opdoen en zelf kunt genieten van jouw eigen stukje natuur. Klinkt dat niet als een droom die uitkomt?

Lees meer...
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...