Inheemse planten

Inheemse planten zijn niet alleen mooi, ze zijn ook goed voor het milieu. Inheemse planten spelen een grote rol in het ecosysteem van onze regio Beek. Beeker Tuincentrum biedt een ruim assortiment aan inheemse planten. Kom langs bij ons tuincentrum in Beek en richt uw tuin ook milieuvriendelijk in. Wilt u weten waarom het planten van inheemse planten zo goed is? Lees dan verder en kom alles te weten over inheemse planten.

Tuinieren met inheemse planten

Wilt u weten hoe te tuinieren met inheemse planten? Inheemse planten zijn planten die hun oorsprong in Nederland kennen. Deze planten zijn zeer adaptief aan ons klimaat en hebben daardoor veel minder verzorging nodig dan bijvoorbeeld olijfbomen, palmen of andere Mediterrane soorten. Inheemse planten zijn erg belangrijk voor ons ecosysteem. Inheemse planten dienen als schuil- en slaapplaats en bieden voedsel en beschutting aan lokale dieren en insecten in onze omgeving. Inheemse planten zien er mooi uit en zijn bovendien zeer makkelijk te onderhouden! 

Inheemse planten - Beeker tuincentrum

Inheemse planten in mijn omgeving

Inheemse planten zijn planten die van nature in uw omgeving groeien. Als u inheemse planten kiest, kiest u voor planten die zonder veel onderhoud overleven en gedijen. Van bestuivers tot bloemen en bomen, hier zijn enkele inheemse planten om te planten in uw tuin:

  • Duindoorn
  • Gelderse roos
  • Dopheide
  • Grove den
  • Kamperfoelie
  • Vlier

Inheemse planten milieuvriendelijk

Inheemse planten raken steeds populairder in tuinen. Het gebruik van inheemse planten helpt bij het behoud van de natuur en creëert een natuurlijke habitat voor de plaatselijke fauna. Inheemse planten vragen minder onderhoud is en hebben ook minder water en minder bestrijdingsmiddelen nodig. Plant inheemse planten en draag bij aan een beter leefmilieu voor de biodiversiteit in de omgeving Beek. Bespaar tijd en geld met inheemse planten en creëer een prachtige tuin voor mens en dier.

Inheemse planten - Beeker tuincentrum

Kies voor planten die zorgen voor een gezonde leefomgeving

Kies ervoor om planten te gebruiken die bijdragen aan een gezond milieu. Inheemse planten leveren vele ecologische voordelen op, zoals het opnemen van CO2, meer voedsel voor biodiversiteit, meer opname van water en bescherming tegen extreme temperaturen. Veel van de planten die wij in ons tuincentrum aanbieden zijn inheems in Nederland. Inheemse planten vragen minder water en minder onderhoud, ze trekken meer bestuivers en insecten aan, ze bieden een betere leefomgeving voor vogels, ze hebben geen chemicaliën nodig om te gedijen, en ze helpen ons ook onze natuurlijke omgeving te behouden.

Meer natuur in de tuin

Liever meer biodiversiteit in de tuin? Kies dan voor lokale en inheemse planten. Deze bevorderen de ecologie in onze regio Beek. Kom langs bij Beeker Tuincentrum en haal meer natuur naar uw tuin. Wilt u zoveel mogelijk doen voor meer natuur in uw tuin? Plant dan inheemse planten uit Nederland, zoals muskuskaasjeskruid (Malva moschata), wilde akelei (Aquilegia vulgaris), knoopkruid (Centaurea jacea), duifkruid (Scabiosa columbaria), beemdkroon (Knautia arvensis), zwarte toorts (Verbascum nigrum), wild kattenkruid (Nepeta cataria), beemdooievaarsbek (Geranium pratense), veldsalie (Salvia pratensis), knikkend nagelkruid (Geum rivale), gewone dophei (Erica tetralix), wilde marjolein (Origanum vulgare), wilde kamperfoelie (Lonicera periclymenum), koninginnekruid of ook wel leverkruid genoemd (Eupatorium cannabinum).  

Inheemse planten - Beeker tuincentrum

Koop inheemse planten bij Beeker Tuincentrum

Beeker Tuincentrum is de plek voor de mooiste inheemse planten. Wij dragen graag ons steentje bij aan meer natuur in de Nederlandse tuinen. Koop inheemse planten en draag bij aan een beter leefmilieu, meer biodiversiteit en minder onderhoud. Kom langs en bekijk ons aanbod inheemse planten. Komt u er even niet uit, vraag dan onze medewerkers om advies. Zij helpen u graag bij het inrichten van een kleurrijke, inheemse tuin.

Bekijk onze openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Inheemse planten

Beeker Tuincentrum vertelt u graag meer over inheemse planten en het nut ervan.

Lees meer...