Alles voor Dierendag in het tuincentrum

Alles voor Dierendag in het tuincentrum

In ons tuincentrum in %locations% vind je naast planten voor binnen en buiten, tuingereedschap en tuinaccessoires een groot aanbod voer, speeltjes, voerbakjes, kooitjes, mandjes en andere benodigdheden voor je huisdier. Of je nu een hond, kat, cavia, konijn, zangvogel of vissen (in de vijver of een aquarium) hebt. Zondag 4 oktober is het weer Werelddierendag, tijd om je huisdier extra te verwennen. Kom dus snel langs in ons tuincentrum in %locations% voor iets leuks of lekkers. Hierbij een aantal tips waarmee je je huisdier kunt verwennen.

Verwennerijen voor je huisdier

  • Verwen je hond of kat met een zachte schapenvacht, een ligkussen of een mooie mand om binnen lekker languit op of in te kunnen luieren.
  • Bouw of koop een mooi hondenhok voor in de tuin en verwen Bello of Rakker met speeltjes zoals een bal of met een lekker kauwbot. Je kunt ook een heel sportparcours of een hindernisbaan voor de hond maken, met tunnels en palen. Of pak een hoepel en leer hem of haar erdoorheen te springen. En dan beloon je de hond natuurlijk met een lekker en gezond hondensnoepje.
  • Zowel honden als katten kunnen gefascineerd zijn door een vijver of een andere waterpartij in de tuin. Leg er een aan als je daarvoor de ruimte hebt. Je trekt er ook veel andere kleine dieren en insecten mee. Leg liever geen paden van grind of schelpen aan. Dat voelt niet fijn aan de pootjes van je viervoeter.
  • Katten zijn gek op kattenkruid (Nepeta). Dit is een mooie tuinplant die lang bloeit met lilakleurige bloemen en die zacht, geurig grijs blad heeft. Katten zijn gek op die geur en worden er helemaal ‘happy’ van. Geen (zonnige) plek meer in de tuin? Koop dan een speeltje met kattenkruid (catnip) erin. Katten houden ook van kattengras, dat je op het balkon, terras of binnen op de vloer kunt zetten, bijvoorbeeld in de buurt van hun voer- en waterbakje. Katten knabbelen er graag aan, het is gezond voor ze en het helpt ze haarballen uit te braken. 
  • Katten houden van klauteren, klauwen en een hoge plek vanwaar ze alles goed in de gaten kunnen houden. Trakteer ze op een speciale kattenklim- en krabpaal. Er zijn ook kattenmanden op een verhoogd onderstel of pootjes. Of plant een (kleine) boom waar ze aan kunnen krabben en in kunnen klimmen. Daarbovenin voelen ze zich op hun gemak en kunnen ze lekker de ‘kat uit de boom kijken’.
  • Honden graven graag, maar dat zie je liever niet in de border gebeuren. Maak verhoogde borders en gebruik hoge plantenbakken en laat je hond naar speeltjes of iets lekkers graven in een oude zandbak of een met zand of oude aarde gevuld kunststof kinderbadje.
  • Voor knaagdieren, zoals konijnen, is er speciaal kruidenhooi, met daarin bloemen, kruiden en groenten. Extra lekker en gezond. Of kies voor een speciaal knaagdierententje, hamsterhuisje, hamstermolen, een tunnel waarin ze weg kunnen kruipen of een kokosnoot met laddertje die je in de kooi hangt.
  • Je kanariepiet of papegaai maak je blij met een schommel in de kooi. Die zijn er in allerlei soorten en maten, gemaakt van hout, touw of speciaal vogelvoer. Ook een spiegeltje in de kooi vinden ze heel interessant.  

Pas op

Er zijn best veel planten die je beter niet in de tuin of in huis kunt halen, omdat ze voor honden en katten giftig zijn. Dat zijn in de tuin onder andere anjers, taxus, vingerhoedskruid, monnikskap en petunia’s en in huis de gatenplant, ficus, amaryllis en kerstster. Pas ook op met stekelige planten, zoals agaves en cactussen, want daaraan kunnen ze zich verwonden.

Heb je geen huisdier, maar ben je wel een dierenliefhebber? Hang dan een vogelnestkastje op, plant een bessenstruik waar ze van kunnen snoepen of sla alvast pindaslingers of zaden in voor de tuinvogels. Of plaats een egelhuisje in de tuin.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Yucca: Woonplant van de maand december 2020

Het verhaal van de Yucca

De Yucca komt uit de familie van de agave-achtigen, de Agavaceae, waartoe ook woonplanten zoals Dracaena, Beaucarnea en Cordyline behoren. Van nature komt de Yucca voor in warme en droge gebieden in Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. De planten hebben vaak dikke, leerachtige bladeren met een scherpe punt en witte bloemen. Deze bladeren groeien zo uit de aarde of aan één of meerdere stammetjes.

Oorsprong van de Yucca

De stammen voo...

Lees meer...
Amaryllis: kamerplant, bloembol én snijbloem van dit moment

Ze duiken nu weer op in alle mogelijke gedaantes, vormen en kleuren: amarylissen! Officieel het deze bloembol Hippeastrum, maar die naam onthoudt niemand. Hij krijgt prachtige bloemen, zowel grote als kleine, in alle mogelijke kleuren. Het meest bekend is de amaryllis met de dikke, lange stelen die zulke zware rode of witte bloemen krijgt dat de stelen kunnen knakken. Daar is overigens een handige oplossing voor. In ons tuincentrum in %locations% vind je nu allerlei verschillende amarylissen,...

Lees meer...
Tuincentrum vol sinterklaascadeaus

In ons tuincentrum in %locations% kun je je nu al helemaal in kerstsfeer onderdompelen - zie ons eerdere bericht over de kersttrends van dit jaar op deze site - maar we vieren natuurlijk eerst Sinterklaas. We helpen je graag op weg met cadeautips voor familieleden en vrienden met groene vingers en voor jonge tuiniers in de dop. Keuze te over, van de nieuwste vogelvoerhouders tot wintergroene potplanten, van sfeervolle buitenverlichting tot het beste tuingereedschap. Voor elk wat wils en voor ...

Lees meer...
Laat je verleiden en verblijden door de kerstshow in ons tuincentrum

Kerst begint vroeger dan ooit. In ons tuincentrum in %locations% zijn we er al helemaal klaar voor. Op onze inspirerende, corona-proof opgebouwde kerstshow vind je de laatste trends. Maar volg vooral je eigen smaak, en kijk wat er bij jouw interieurstijl en gezinssamenstelling past. Doe inspiratie op en sla alvast wat kleine, trendy kerstdecoraties in of pak meteen groots uit. In deze nare tijden waarin we aan huis gekluisterd zijn kun je er maar beter het beste van maken en je huis nu al win...

Lees meer...