Kerstboom kiezen anno 2018

Kerstboom kiezen anno 2018

Het aantal soorten kerstbomen waaruit je kunt kiezen is groter dan ooit. De eerste keuze is het verschil tussen een kunstkerstboom of een echte kerstboom. Bij een kunstkerstboom heb je geen last van uitvallende naalden, maar je mist natuurlijk wel die lekkere dennengeur. 

Top 5 kerstbomen

 1. De Nordmannspar of Kaukasische zilverspar is de meest populaire kerstboom, want hij heeft een mooie piramidevorm, glanzende, donkergroene en stompe naalden, stevige takken die niet snel doorbuigen, valt niet snel uit en geurt bij aanraking.
 2. De Servische spar of zilverspar heeft een sierlijke, compacte vorm met afhangende takken, glanzende, grijzig-blauwe en zachte naalden, geurt lekker en valt niet snel uit.
 3. De edele zilverspar heeft takken die ook geschikt zijn voor het maken van kerststukjes, zachte, glanzende grijzig-blauwe naalden, geurt lekker en valt nauwelijks uit.
 4. De blauwspar heeft een mooie piramidevorm met uitwaaierende ‘etages’, een mooie blauw-grijze gloed, scherpe naalden, valt niet snel uit en geurt bij aanraking.
 5. De traditionele kerstspar is donkergroen en geurt heerlijk, maar heeft prikkende naalden en valt relatief snel uit.

7 Kerstboomtips

 • Een kerstboom met kluit valt minder snel uit, maar is duurder dan een boom zonder kluit.
 • Zet de boom direct in een emmer water en laat hem eerst een paar dagen in de garage, schuur of berging wennen aan iets hogere temperaturen.
 • Laat het net om de boom zitten totdat je hem in de standaard of pot hebt gezet.
 • Zaag bij een kerstboom zonder wortelkluit een stuk van ongeveer vijf centimeter van de stam voordat je hem in de standaard met waterreservoir plaatst.
 • Zet de boom niet naast of boven de verwarming, want dan droogt hij sneller uit.
 • Geef regelmatig water. Een grote kerstboom kan door verdamping wel een liter water per dag verbruiken.
 • Gebruik, zodra het Driekoningen (6 januari) is geweest of de boom echt begint uit te vallen, het dennengroen om vorstgevoelige tuinplanten mee te beschermen.

Je kunt op de kerstafdeling in ons compleet overdekte tuincentrum in Beek ook kiezen voor een minikerstboom, als je een kleiner budget hebt, geen gedoe met dennennaalden wilt of als extra decoratie voor op de tuintafel, bij de voordeur of in de vensterbank. Koop dan bijvoorbeeld dwergspar Picea glauca ‘Conica’ of de parasol-den Pinus pinea ‘Silver Crest’. Vraag gerust een van onze medewerkers voor advies over welke kerstboom het beste bij uw situatie past. 

Kerstboom kopen voordelen Beeker Tuincentrum

De voordelen van een kerstboom kopen bij Beeker tuincentrum zijn:

 • Compleet overdekt tuincentrum zodat u ook tijdens regen en sneeuw geen natte kleding krijgt evenals onze kerstbomen.
 • Zeer goede kwaliteit kerstboom doordat wij werken met onze vaste leverancier welke zorgt voor een uitstekende kerstboom die een échte aanvulling is voor uw woonkamer.
 • De kerstbomen staan gepresenteerd in een kerstboomstandaard waardoor u deze ziet zoals deze ook in uw woonkamer komt te staan. Daarnaast hoeft u de kerstboom alleen uit te zoeken en onze medewerkers zorgen ervoor dat deze wordt ingepakt en naar uw auto wordt gebracht. 

Reden genoeg om vandaag nog naar Beeker Tuincentrum te gaan voor het kopen van uw kerstboom. Uw kerstboom specialist in de regio Beek, Elsloo, Stein, Geleen, Sittard, Heerlen, Valkenburg, Geulle en Maastricht. Bekijk onze openingstijden om uw bezoek te plannen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Winterbloeiers: kleurrijke juweeltjes

Hier zijn tien betoverende winterbloeiers die je met een gerust hart in november plant.

Lees meer...
Zelf een kerstkrans maken

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...
Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...
Hoe kies ik de juiste kerstboom

Wij helpen je bij de kunst van het kiezen van de ultieme kerstboom.

Lees meer...