window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-957451331'); Moederdag 2018 - Beeker Tuincentrum

Moederdag 2018

Moederdag 2018

Op zondag 13 mei worden moeders weer in de bloemetjes gezet. Letterlijk meestal, met een mooie bos bloemen. Ook parfum wordt veel cadeau gedaan. Geef haar eens een geurende tuin- of kamerplant. Dan sla je twee vliegen in één klap! In ons tuincentrum in Beek slaag je gegarandeerd als je op zoek bent naar iets waar ze echt van opfleurt. Hierbij onze cadeautips voor Moederdag.  

Geurende kamerplanten

  • Orchideeën zijn altijd een schot in de roos, zeker als je een geurend exemplaar kiest, zoals bijvoorbeeld de Zygopetalum, met paarswitte bloemkelken en een friszoete geur.
  • Kamerjasmijn (Jasminum polyanthum) is een struikje met witte, sterk geurende bloemen. Doordat de ranken erg lang worden, worden ze meestal rond een ijzeren boogje geleid.
  • Kaapse jasmijn (Gardenia jasminoides) is een tropische plant met glanzend donkergroen blad en heerlijk geurende witte bloemen.
  • Bruidsbloem (Stephanotis floribunda) dankt zijn naam aan het feit dat de geurende witte bloemen aan de lange ranken vaak worden verwerkt in bruidsboeketten.
  • Citroen- of sinaasappelboompje; eerst bloemen die heerlijk geuren, dan gele of oranje vruchtjes. In de zomer kun je het boompje ook op het terras of balkon zetten.

Geurende tuinplanten

  • Ouderwetse, ‘historische’ struikrozen, vooral rassen die afstammen van de Franse rozen (Rosa gallica), de muskusroos (R. moschata) en de Japanse bottelroos (R. rugosa), en moderne David Austin-rozen.
  • Blauweregen (Wisteria), een sterke klimmer voor tegen de gevel, schutting of pergola die in het voorjaar heerlijk geurende blauwe, witte of roze bloemtrossen krijgt. Vooral ’s avonds is de geur bedwelmend.
  • Mediterrane kruiden als tijm, rozemarijn en lavendel. Deze geuren alleen bij aanraking, dus plant ze naast een looppad of zet ze op een tafeltje of etagère bij het keukenraam.
  • Heliotroop is een niet winterhard struikje met donkergroen blad en kleine paarse bloemschermpjes die heel zoet en naar vanille ruiken. Een aanwinst op het terras of balkon, want hij bloeit heel lang, van mei tot september!
  • Siererwt (Lathyrus), een eenjarige klimplant waarvan je ook binnen plezier kunt hebben, want de vele geurende bloemen zijn goede snijbloemen voor in kleine vaasjes. Hoe meer bloemen je ervan plukt, hoe rijker en langer hij bloeit.

Een heel fijne Moederdag!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Minder tegels in de tuin? De voordelen van meer groen

Stel je eens voor: een tuin die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een tuin is vol met leven en biodiversiteit. Een tuin waarin het gezoem van bijen en het gefluit van vogels je elke ochtend begroeten. Een tuin waarin je kunt ontspannen, inspiratie opdoen en zelf kunt genieten van jouw eigen stukje natuur. Klinkt dat niet als een droom die uitkomt?

Lees meer...
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...