window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-957451331'); Voorjaarsbollen? Plant ze eind september! - Beeker Tuincentrum

Voorjaarsbollen? Plant ze eind september!

Voorjaarsbollen? Plant ze eind september!

Vanaf begin september vind je in ons tuincentrum in Beek een groot assortiment voorjaarsbollen. Wees er op tijd bij om de bollen van je keuze te bemachtigen en vergeet ze niet op tijd te planten. Dan beleef je nu alvast de nodige voorpret bij het idee van een fleurig voorjaar.

Narcissen, tulpen en nog veel meer soorten

Narcissen en tulpen kennen we natuurlijk allemaal. Maar er zijn nog veel meer mooie bollen die voor een vrolijk voorjaar zorgen. Er zijn bollen die vroeg (vanaf januari-februari) en bollen die laat (mei-juni) bloeien. Kijk op de verpakking en kies beide soorten om zo lang mogelijk van de verschillende voorjaarsbloeiers te kunnen genieten. Verder kun je kiezen op kleur, op hoogte en bijvoorbeeld of ze bij- en vlindervriendelijk zijn. Met name:

  • krokussen;
  • blauwe druifjes;
  • hyacinten leveren al vroeg in het jaar nectar voor bijen en vlinders.

En er zijn bollen die zichzelf vermeerderen; de zogenoemde verwilderingsbollen, zoals sterhyacinten, anemonen en het lelie-achtige knolgewas Erythronium. Deze houden over het algemeen van een schaduwrijk plekje, bijvoorbeeld onder een boom of aan de voet van een struik. En dan zijn er nog fraaie minder bekende soorten, zoals het zomer- of lenteklokje (Leucojum), de elegante prairielelie (Camassia) en de witte en blauwe Anemone blanda.

Wanneer plant je voorjaarsbollen?

Vroeg bloeiende voorjaarsbollen, zoals sneeuwklokjes, winterakonieten en sterhyacinten (Scilla) plant je het best vanaf eind september tot begin november. Plant ze zo snel mogelijk na aankoop, anders kunnen ze uitdrogen. Soorten die iets later bloeien, zoals narcissen en tulpen, kun je van eind oktober tot begin december planten, mits het niet vriest. Soorten die later bloeiende, zoals sierui (Allium), prairielelie (Camassia) en keizerskroon (Fritillaria imperialis), kun je prima in november en ook nog begin december planten, zolang het niet vriest en de grond niet bevroren is. Als vuistregel geldt dat je de bollen – met het puntje omhoog – twee keer zo diep plant als de bol hoog is. Kijk voor de juiste plantafstand op de verpakking.

Sla dus nu je slag in ons tuincentrum in Beek!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kickstart voor je tuin: composteren en mulchen

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Beek geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
Minder tegels in de tuin? De voordelen van meer groen

Stel je eens voor: een tuin die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een tuin is vol met leven en biodiversiteit. Een tuin waarin het gezoem van bijen en het gefluit van vogels je elke ochtend begroeten. Een tuin waarin je kunt ontspannen, inspiratie opdoen en zelf kunt genieten van jouw eigen stukje natuur. Klinkt dat niet als een droom die uitkomt?

Lees meer...
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...