DIY-tip: pimp woonplant van de maand!

DIY-tip: pimp woonplant van de maand!

Er zijn veel redenen om van Aglaonema te houden. Om te beginnen is deze schitterende bladplant supermakkelijk in de omgang. Daarnaast is hij sterk en decoratief, met bladeren waar de natuur helemaal op los is gegaan qua tekening en kleur. En tenslotte is het de Woonplant van de maand oktober en daarom op dit moment volop verkrijgbaar. Deze potten tover je in een uurtje om in je eigen stijl, zodat de printjes van het blad extra worden benadrukt door de basis. Helemaal on trend, om vrolijk aan het najaar te beginnen. Feeling groovy, anyone? 

Dit heb je nodig:

  • Aglaonema
  • Stevige gekleurde pot die aan de onderkant iets uitloopt
  • Afplaktape
  • Potje verf en kwast
  • Stickers in diverse kleuren
  • Schaar 

Zo maak je het

Stap 1:
Plak de pot een stukje vanaf de onderkant af en schilder het onderste deel in een andere kleur, goed laten drogen. 

Stap 2:
Haal het plakband weg, plak de stickers op de pot. Zorg voor afwisseling, het is leuk als ze niet precies allemaal op dezelfde afstand zitten en rondjes kun je – zoals hier – in vieren knippen voor een vervreemdend effect.

Stap 3:
Zet Aglaonema erin: de bladmotieven en het potpatroon zorgen zo samen voor een hoop levendigheid om de eerste vroege avonden mee op te vrolijken.

Bron: mooiwatplantendoen.nl

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

15 tuintips juli

Juli is doorgaans een warme, zonnige maand. Maak er een ontspannen vakantie in eigen tuin of op je balkon van. Vergeet niet je planten water te geven, steek de barbecue aan en af en toe je handen uit de mouwen voor een klusje in je tuin, op je balkon of (dak)terras.

Lees meer...
Celosia: Woonplant van de maand juli 2020

Het bonte gezelschap van de hanenkammen heeft een bijzondere plaats in het plantenassortiment. Met zijn kleuren en uitbundige bloemvormen is Celosia een opvallende verschijning met een welhaast sensuele uitstraling.

Lees meer...
5 tips voor het maken van een insectenhotel

Meer dan de helft van alle 358 bijensoorten is bedreigd en ook de vlinderstand laat al decennialang te wensen over. Wilde bijen en andere insecten vinden het heerlijk om een warme, droge en beschutte plek te hebben.

Lees meer...
Verkoeling voor mens en dier

Het is zomer en de laatste jaren lopen de temperaturen in onze contreien dan steeds hoger op. Oudere mensen, mensen die iets zwaarder wegen, maar ook tal van anderen kunnen hier niet zo goed tegen.

Lees meer...