Stappenplan 'verlichte decoratie ring'

Stappenplan 'verlichte decoratie ring'

Stap 1
Aan de slag: leg alles wat je nodig hebt om de ring te decoreren klaar. Wij hebben hier gebruikt: hanger dennenappel, Tillandsia (liefst vers), verse Eucalyptus en Eryngium, lint, verlichtingsnoer, lijmpistool en binddraad.

Stap 2
Start met het omwikkelen van de ring met verlichting. Kies voor verlichting met een transparant snoer en op batterij. Daarmee kun je de ring overal ophangen en komt deze extra mooi uit, zowel overdag als ‘s avonds wanneer de lampjes branden. Voor deze ring is één snoer verlichting met 50 warmwitte LED lampjes gebruikt.

Stap 3
Breng daarna de verse Eucalyptus takken aan op de ring en zet ze vast met behulp van binddraad. Begin direct naast het midden en werk van daaruit dakpansgewijs naar beneden tot zover je wenst de ring te bedekken. Eucalyptus geurt heerlijk en droogt daarna prachtig in.

Stap 4
Maak deze sfeervolle decoratie ring verder comleet door met behulp van een lijmpistool Tillandsia mos vast te zetten over het gedeelte waar geen Eucalyptus takken zijn aangebracht. Hierdoor krijgt het geheel een sprookjesachtig effect.

Stap 5
Bevestig middenin de ring de hanger met dennenappels. Maak daarna een mooie strik van lint (versterkt met ijzerdraad, waardoor je de strik goed kunt vormen) en zet deze vast metbinddraad.

Veel plezier met je verlichte decoratie ring!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

15 tuintips juli

Juli is doorgaans een warme, zonnige maand. Maak er een ontspannen vakantie in eigen tuin of op je balkon van. Vergeet niet je planten water te geven, steek de barbecue aan en af en toe je handen uit de mouwen voor een klusje in je tuin, op je balkon of (dak)terras.

Lees meer...
Celosia: Woonplant van de maand juli 2020

Het bonte gezelschap van de hanenkammen heeft een bijzondere plaats in het plantenassortiment. Met zijn kleuren en uitbundige bloemvormen is Celosia een opvallende verschijning met een welhaast sensuele uitstraling.

Lees meer...
5 tips voor het maken van een insectenhotel

Meer dan de helft van alle 358 bijensoorten is bedreigd en ook de vlinderstand laat al decennialang te wensen over. Wilde bijen en andere insecten vinden het heerlijk om een warme, droge en beschutte plek te hebben.

Lees meer...
Verkoeling voor mens en dier

Het is zomer en de laatste jaren lopen de temperaturen in onze contreien dan steeds hoger op. Oudere mensen, mensen die iets zwaarder wegen, maar ook tal van anderen kunnen hier niet zo goed tegen.

Lees meer...