window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-957451331'); Groente en fruit in potten, bakken en zakken - Beeker Tuincentrum

Groente en fruit in potten, bakken en zakken

Groente en fruit in potten, bakken en zakken

Niet iedereen heeft een (grote) tuin, maar ook op je balkon en dakterras kun je je eigen groente en fruit kweken – zolang er voldoende zon komt. Slimme tips voor enthousiastelingen met groene vingers en liefhebbers van gezond en vers voedsel voor een prikkie.

Kleine moeite, grote oogst

Het kweken van groente, kruiden en fruit in bakken en potten heeft veel voordelen:

  • Je hoeft niet te spitten en nauwelijks onkruid te verwijderen.
  • Je kunt voor elke plant precies de juiste potgrond gebruiken.
  • Je hoeft minder laag te bukken bij het verzorgen en het oogsten van de planten.
  • Je kunt de potten en bakken met de zon mee verplaatsen of bij een storm of hagelbui op een beschutte plek zetten, zeker als je wieltjes onder een bak bevestigt of als je een ‘hondje’ (plank met wieltjes) gebruikt.

Bijna elke pot, bak, mand of hangzak is geschikt, zolang overtollig (regen)water weg kan vloeien via gaten in de bodem of in de zijkant. Je kunt bijvoorbeeld een oude teil of emmer gebruiken en daar gaten onderin boren. Daarnaast heb je in ons tuincentrum in Beek ruime keuze uit allerlei potten, bakken, zakken en manden en kun je bijvoorbeeld ook een aardewerk aardbeienpot kopen. 

5x praktisch tuinieren

  1. Doe wat potscherven of hydrokorrels onder in de pot of bak om te zorgen voor een betere waterhuishouding.
  2. Voor fruitboompjes en -struikjes kun je het best kuipplantengrond verrijkt met klei gebruiken.
  3. Kruiden, sla en wortelgroenten zijn ideale beginnersplanten.
  4. Geef regelmatig water en speciale vloeibare meststoffen.
  5. Maak een wigwam van (bamboe)stokken voor klimmende groenten als doperwten en pronkbonen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kickstart voor je tuin: composteren en mulchen

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Beek geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
Minder tegels in de tuin? De voordelen van meer groen

Stel je eens voor: een tuin die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een tuin is vol met leven en biodiversiteit. Een tuin waarin het gezoem van bijen en het gefluit van vogels je elke ochtend begroeten. Een tuin waarin je kunt ontspannen, inspiratie opdoen en zelf kunt genieten van jouw eigen stukje natuur. Klinkt dat niet als een droom die uitkomt?

Lees meer...
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...