Maak een fleurige herfst- en wintertafel

Maak een fleurige herfst- en wintertafel

Het tuinseizoen is goeddeels voorbij. Gelukkig kunnen we de komende donkere periode heel makkelijk opvrolijken met potten, manden en bakken met herfst- en winterbloeiers en wintergroen. Geef deze een prominente plek op de terras- of balkontafel, zodat je er vanuit huis goed zicht op hebt en volop van kunt genieten. In ons tuincentrum in Beek heb je volop keuze, zowel uit planten als uit mooie potten, manden en bakken.

Top 5 combinaties herfst- en wintertafel

  1. Klassiek rood en groen: klimop met bergthee (Gaultheria), roodbloeiende dopheide Erica carnea, parelbes Pernettya mucronata of Skimmia
  2. Bontgekleurd: verschillende soorten sierkool of winterviolen
  3. Stijlvol: witbloeiende violen of cyclamen met het zilverstruikje (Calocephalus brownii) en een grote bak of pot vol bloeiende kerstrozen
  4. Wintergroen: klimop, hulst en een miniconifeer
  5. Trendy: laagblijvende siergrassen als blauw schapengras (Festuca glauca)


Zet voor meer sfeer eventueel nog een vogelvoederschaal en een robuust windlicht of een buitenlantaarn met stompkaars op tafel.

Verzorgingstips

  • Bekleed de binnenkant van de potten, bakken of manden voor de zekerheid met bubbeltjesplastic, om te voorkomen dat de wortels van de planten bevriezen. Zorg er wel voor dat er gaten in het plastic op de bodem zitten, of laat de bodem vrij, zodat overtollig regenwater weg kan lopen.
  • Gebruik goede potgrond en vergeet bij langdurige droogte niet af en toe water te geven.
  • Geef geen water als het vriest of er vorst wordt verwacht. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Beek heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Beek geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...